2011. gads tiek pasludināts par Starptautisko Meža gadu

02.02.2011. Ņujorkā ANO (Apvienoto Nāciju Organizācijas) Meža foruma (UNFF) devītajā sesijā svinīgā ceremonijā 2011. gads tika pasludināts par Starptautisko Meža gadu. Ceremonijā piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas 65. sesijas prezidents Joseph Deiss un UNFF dalībvalstu vadītāji.

ANO Ģenerālā asambleja aicina Starptautiskā Meža gada ietvaros visām valstīm un to valdībām aktīvi iesaistīties pasākumu organizēšanā, lai veicinātu dialogu par meža nozares jautājumiem un par mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Meža gada devīze: „Mežs cilvēkiem!”.

Atklājot UNFF 9. sesiju šī gada 24. janvārī, sesijas priekšsēdētājs un UNFF biroja vadītājs Arvīds Ozols (Zemkopības ministrijas (ZM) Meža departamenta direktors) savā uzrunā uzsvēra: „Šis ir pirmais Starptautiskais Meža gads, kas mums sniedz vēsturisku iespēju pievērst pasaules sabiedrības uzmanību daudzajām vērtībām, kuras mums sniedz mežs, kā arī meža nozīmi cilvēku iztikas nodrošināšanā. Mūsu uzdevums šogad ir, organizējot pasākumus gan globālā, gan nacionālā līmenī, runāt par izaicinājumiem, ar kuriem sastopamies, apsaimniekojot mūsu planētas mežus ilgtspējīgi. Izmantosim šo iespēju!”

UNFF uzsāka savu darbību 2000. gadā un ir augsta līmeņa politikas forums meža nozarē. Šobrīd Ņujorkā ANO mītnē no 24. janvāra līdz 4. februārim norisinās UNFF devītā sesija.

Sesijas ietvaros 2. un 3. februārī notiek arī Augsta līmeņa segments, kurā UNFF dalībvalstu vadītāji un augstākās amatpersonas diskutēs par šādiem jautājumiem: „Meži cilvēkiem”, „Finansējums no meža atkarīgajām kopienām”, „Meži plus: starpnozaru un starpinstitucionālā pieeja”, „Mežs un zaļā ekonomika”. Segmenta ietvaros notiek arī Meža Sadarbības partnerībā (Collaborative Partnership on Forests) iesaistīto organizāciju vadītāju politiskais dialogs. Diskusiju rezultātā tiks pieņemta Ministru Deklarācija.

Jau ziņots, ka saistībā ar ANO Starptautiskā Maža gada izsludināšanu Valsts prezidents Valdis Zatlers ir aicinājis Meža nozares un pašvaldību pārstāvjus organizēt visā Latvijas teritorijā Meža dienas 2011.

 


 

Citi raksti

Skatīt visus

Rīgas mežu logo

17.05.2024.

RTU arhitektūras studenti izstrādā idejas ilgtspējīgai RĪGAS MEŽU teritorijas attīstībai Mangaļsalā

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras studenti, atsaucoties SIA “Rīgas meži” aicinājumam, izstrādā ilgtspējīgas attīstības priekšlikumus uzņēmuma īpašumā esošās Mangaļsalas teritorijai,...

16.05.2024.

RĪGAS MEŽI uzsāk meža kopšanu Juglas mežniecībā, Ropažu novadā, pie Skuķīšiem

2024. gada maija otrajā pusē SIA “Rīgas meži” sāks ainaviski vērtīgu jeb rekreācijas teritoriju veidošanu un meža kopšanu meža masīvā Juglas mežniecībā, Ropažu novadā, pie Skuķīšiem (starp Tumšupi...

Krāsainas puķes parkā

15.05.2024.

Pasākumā “Krāsainā pirmdiena” RĪGAS MEŽI atklās šīs vasaras puķu dobju modes galvenās tendences

Pirmdien, 20.maijā, SIA “Rīgas meži” plašākai sabiedrībai atklās 2024.gada vasaras puķu dobju modes galvenās tendences: krāsas, augu salikumus, rakstus un motīvus.Atklājot puķu dobju sezonu,...